Jean-Marc Vincent – Santenay Vieilles Vignes

0 klantbeoordelingen

Jean-Marc Vincent – Santenay Vieilles Vignes

Ontdek de Jean-Marc Vincent – Santenay Vieilles Vignes, een uitzonderlijk voorbeeld van vakmanschap en traditie, verankerd in de rijke wijngaarden van Santenay. Deze wijn wordt gekenmerkt door de hand van meester-wijnmaker Jean-Marc Vincent, die biologische landbouwmethoden en traditionele technieken omarmt om een wijn van uitmuntende kwaliteit te produceren.

De Santenay Vieilles Vignes, gemaakt van 100% pinot noir, is een ode aan de kracht en intensiteit die mogelijk is met hoogwaardige druiven. De wijn geniet van een diepe kleur en een complex boeket van oranjebloesem, pruimen, rook en specerijen, wat zorgt voor een verleidelijke geurervaring. Het palet is medium tot vol van lichaam, rijkelijk en vlezig met een stevige kern van fruit en fijne, krijtachtige tannines, wat zorgt voor een mooie structuur en een lange afdronk.

De wijnstokken worden dicht op elkaar geplant, een techniek die de wijnstokken uitdaagt om dieper naar voedingsstoffen te zoeken, resulterend in druiven van hogere kwaliteit. Deze methode, samen met een zorgvuldige handmatige oogst en strenge selectie van de druiven, stelt het domein in staat om wijnen te creëren die de zuiverheid en expressie van hun terroir weerspiegelen.

Serveer deze voortreffelijke rode wijn op een temperatuur van 16-18°C en geniet van de uitgebalanceerde harmonie tussen intensiteit en elegantie. Deze wijn kan uitstekend jong gedronken worden maar heeft ook het potentieel om prachtig te rijpen.

  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Oranjebloesem, pruimen, rook, specerijen
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

42.50

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jean-Marc Vincent – Santenay Vieilles Vignes” te beoordelen
Frankrijk,Bourgogne,Santenay,Pinot Noir

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.