Domaine Jean Féry – Morey Saint Denis

0 klantbeoordelingen

Domaine Jean Féry – Morey Saint Denis

Ontdek de uitmuntendheid van Domaine Jean Féry’s Morey-Saint-Denis, een voortreffelijke rode wijn die het hart van de Côte de Nuits siert. Deze wijn, diepgeworteld in de rijke tradities van Bourgogne, Frankrijk, is een schitterend voorbeeld van vakmanschap en passie, doorgegeven door generaties van de familie Féry. Sinds het midden van de 20e eeuw heeft de familie haar wijnmakerij gevestigd en een reputatie opgebouwd voor kwaliteit en consistentie.

Domaine Jean Féry & Fils staat bekend om hun organische benadering van wijnbouw, waarbij zij met inheemse gisten werken en een voorkeur hebben voor natuurlijke fermentatieprocessen. De wijnstokken, geplant in kalksteen en klei-kalksteenbodems, profiteren van de gematigde klimaten en gunstige oostelijke blootstelling, wat resulteert in wijnen met een indrukwekkende structuur en lengte.

De Morey-Saint-Denis van Jean Féry & Fils is rijk aan geschiedenis en karakter, waarbij de nadruk ligt op pinot noir. Deze wijn biedt een palette van diepe, zwarte fruittonen, zoals zwarte bes en zwarte kers, gecombineerd met een subtiele mineraliteit en hints van leer en truffel naarmate hij ouder wordt. Het is een wijn die zowel kracht als elegantie belichaamt, met een potentieel voor verdere ontwikkeling in de fles.

Serveer deze prachtige rode wijn op een ideale temperatuur om de complexiteit en finesse volledig te waarderen. Het is een uitstekende begeleider van verfijnde gerechten en een sterke kandidaat voor elke verzamelaar die de diversiteit van Bourgondische wijnen wil verkennen.

  • Druivensoorten: Pinot Noir
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaak:Rijk aan zwart fruit met noten van mineraliteit en een onderliggende complexiteit van leer en truffel
  • Serveertemperatuur:15-18°C

44.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Jean Féry – Morey Saint Denis” te beoordelen
Frankrijk,Bourgogne,Féry,Pinot Noir,Morey Saint Denis

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.