Domaine de la Cadette – Clairette

0 klantbeoordelingen

Domaine de la Cadette – Clairette

Ontdek de verfijnde elegantie van Domaine de la Cadette’s Clairette uit het schitterende Bourgogne, Frankrijk. Dit domein, beheerd door de familie Montanet, staat bekend om zijn toewijding aan biologische wijnbouw en natuurlijke vinificatieprocessen, waardoor wijnen worden geproduceerd die de ware essentie van hun terroir weerspiegelen. De Clairette, gekenmerkt door zijn heldere, lichtgekleurde druif, biedt een unieke smaakervaring die zowel verfrissend als aromatisch is.

Deze wijn is het resultaat van zorgvuldige vinificatie, waarbij de wijn 7 tot 10 maanden rijpt in roestvrijstalen tanks om de puurheid van het fruit en de minerale nuances te behouden. Het koelere klimaat van Noord-Bourgogne draagt bij aan de levendige zuurgraad en de fruitige tonen die deze wijn kenmerken. De bodems, een mengsel van klei en kalksteen, verrijken de wijn met een complexe structuur en geven het een aantrekkelijke mineraliteit die kenmerkend is voor de regio Vézelay.

Domaine de la Cadette’s benadering van wijnmaken benadrukt minimalisme in de kelder, waardoor het natuurlijke karakter van de wijn naar voren komt. Dit maakt elke slok Clairette een weerspiegeling van de authentieke en ongerepte natuur van zijn herkomst.

  • Druivensoort: Clairette
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaak: Verfrissend, fruitig, met een duidelijke minerale toets
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

18.00

Uitverkocht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine de la Cadette – Clairette” te beoordelen
Cadette,Bourgogne,Clairette,Frankrijk

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.