Domaine Monthanet-Thoden – Bourgogne Vézelay Garance

0 klantbeoordelingen

Domaine Monthanet-Thoden – Bourgogne Vézelay Garance

Ontdek de verleidelijke charmes van de Bourgogne Vézelay Garance, een uitmuntende rode wijn van Domaine Montanet-Thoden, gekend om zijn diepgaande toewijding aan biologische wijnbouw. De wijn, gemaakt van de nobele pinot noir, toont een verfijnde expressie van het unieke terroir van Bourgogne. De wijngaarden, gesitueerd op klei- en kalksteenbodems, worden beheerd met strikte biologische praktijken die zorgen voor een pure en authentieke smaakervaring.

De Garance wordt zorgvuldig vervaardigd onder de deskundige leiding van Catherine en Valentin Montanet, die elk aspect van het vinificatieproces nauwgezet overzien, van de wijngaard tot de fles. De wijn rijpt gedeeltelijk in barriques, waarbij zorgvuldig wordt vermeden om nieuw hout te gebruiken, waardoor de intrinsieke kwaliteiten van de druif en de regio worden benadrukt.

Deze Bourgogne Rouge straalt in het glas met een rijke, diepe kleur en biedt een geurig boeket van rode vruchten, ondersteund door subtiele kruidige en aardse tonen. In de mond is hij elegant en complex, met een evenwichtige structuur en een aanhoudende afdronk, wat hem een uitstekende keuze maakt voor zowel direct genot als potentiële rijping.

  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Rood fruit, kruidig, aardse tonen
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

30.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Monthanet-Thoden – Bourgogne Vézelay Garance” te beoordelen
Vignot,Bourgogne,Vezelay,pinot noir

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.