Domaine Vignot – Bourgogne Blanc 

0 klantbeoordelingen

Domaine Vignot – Bourgogne Blanc

Domaine Alain Vignot’s Bourgogne Blanc is een schitterend voorbeeld van de uitzonderlijke kwaliteit die dit wijnhuis te bieden heeft. Gelegen in de pittoreske gemeente Joigny, beslaat het wijnhuis een wijngaard van 12 hectare op één van de oudste terroirs van het gebied. De wijnen van Domaine Alain Vignot profiteren van een manuele oogst die zorgvuldigheid en aandacht voor detail benadrukt, en zijn het resultaat van een rijke familietraditie van wijnbouw.

De Bourgogne Blanc, geheel gemaakt van chardonnay, is bekend om zijn complexe en boterachtige smaakprofiel, met een elegante balans die deze wijn onderscheidt binnen zijn appellation. Met smaaktonen die variëren van rijpe citrus tot subtiele hinten van eiken, biedt deze wijn een rijke smaakervaring die zowel veelzijdig als innemend is. Het is een uitstekende begeleider van verfijnde gerechten, en vormt een perfecte harmonie met zowel zeevruchten als lichtere vleesgerechten.

De erfenis van het wijnhuis, van generatie op generatie overgedragen, en de uitzonderlijke geografische ligging, zorgen ervoor dat de Côte Saint-Jacques een expressie is van zowel de geschiedenis als de unieke terroir van de regio. Dit maakt elke slok een reflectie van de passie en toewijding van Domaine Alain Vignot aan wijnmaken.

  • Druivensoorten: Chardonnay
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Boterachtig en complex met tonen van rijpe citrus en eiken
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

16.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Vignot – Bourgogne Blanc ” te beoordelen
Frankrijk,Bourgogne,Vignot,Chardonnay

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.