Domaine Bersan – Aligoté

0 klantbeoordelingen

Domaine Bersan – Aligoté

Ontdek de verfijnde elegantie van Domaine Bersan’s aligoté, een ware expressie van de unieke terroirs van Bourgogne. Deze wijn, gekarakteriseerd door zijn lichtgouden kleur, biedt een verleidelijke combinatie van meloen en grapefruit, verrijkt met tonen van citrus schil. De medium tot hoge zuurgraad en subtiele minerale afdronk versterken zijn frisheid, waardoor deze aligoté een uitstekende keuze is als aperitief.

Dit aangename exemplaar komt van een wijngoed met diepe historische wortels, daterend uit de 15e eeuw, en vandaag de dag beheerd door Jean-François Bersan en zijn zoon Pierre-Louis. Samen cultiveren zij een assortiment van druivensoorten over een uitgestrekt gebied van 20 hectare in Saint-Bris-le-Vineux. Domaine Bersan staat bekend om zijn passie voor wijnbouw en een nauwgezette aandacht voor kwaliteit, waarbij traditionele methoden en moderne technieken samenkomen om wijnen van distinctie te produceren.

De ondergrond van kalksteen en klei, rijk aan sedimenten uit het Jura tijdperk, is bijzonder gunstig voor de aligoté-druiven, die hier uitzonderlijk goed gedijen. Dit resulteert in wijnen met een opmerkelijke textuur en diepte, een handelsmerk van dit befaamde wijnhuis.

Perfect om te serveren bij lichte voorgerechten of om simpelweg op zichzelf te genieten, deze Aligoté is een toonbeeld van de verfijning die Bourgogne te bieden heeft.

  • Druivensoorten: Aligoté
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Fris met tonen van meloen, grapefruit en een minerale afdronk
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

15.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Bersan – Aligoté” te beoordelen
Bersan,Frankrijk,Bourgogne,Aligoté

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.