Alice & Olivier De Moor – Bourgogne Aligoté

0 klantbeoordelingen

Alice & Olivier De Moor – Bourgogne Aligoté

Ontdek de Bourgogne Aligoté van Alice & Olivier De Moor, een ware expressie van vakmanschap en natuurlijke wijnbereiding. Deze witte wijn, geproduceerd in de prestigieuze regio Chablis, Frankrijk, belichaamt de essentie van de aligoté-druif, die bekend staat om zijn levendige zuurgraad en verfrissende citrustonen.

Alice en Olivier De Moor, beiden ecologen en afgestudeerden van de oenologische school in Dijon, hebben zich toegelegd op biologische wijnbouwtechnieken die het terroir respecteren en de natuurlijke kenmerken van de druif benadrukken. Hun benadering van wijnmaken is gericht op minimalisme en respect voor de natuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van inheemse gisten en biodynamische praktijken.

De wijn is vervaardigd uit handgeplukte druiven van een perceel genaamd ‘Champagne’, dat zich onderscheidt door een noordwestelijke helling met een kleirijke bodem bovenop kimmeridge-kalksteen. Na een voorzichtige ontsteling en persing, ondergaat de wijn een spontane gisting, gevolgd door een volledige malolactische gisting. De rijping op droesem in roestvrijstalen vaten gedurende een jaar versterkt de complexiteit en structuur, waardoor de wijn een weerspiegeling is van zowel kracht als finesse.

Deze Bourgogne aligoté wordt gekenmerkt door zijn helderheid en levendige aroma’s van citrus en appel, aangevuld met subtiele minerale tonen. De wijn is een uitstekende begeleider van zeevruchten en kan ook uitstekend geserveerd worden als verfrissend aperitief.

  • Druivensoorten: Aligoté
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Citrus, appel, mineraal
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

31.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alice & Olivier De Moor – Bourgogne Aligoté” te beoordelen
De Moor,Aligoté,Frankrijk,Bourgogne

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.