Domaine Joseph Voillot – Pommard Villages

0 klantbeoordelingen

Domaine Joseph Voillot – Pommard Villages

Ontdek de verfijnde elegantie van Domaine Joseph Voillot Pommard Villages, een prachtig voorbeeld van klassiek Bourgondische vakmanschap. Gelegen in het idyllische Pommard, cultiveert deze historische wijngaard sinds zes generaties kwaliteitsdruiven op 8 hectare verspreid over de gemeenten Meursault, Volnay, Pommard en Beaune. Elke wijn uit deze regio wordt met grote zorg geproduceerd, met respect voor de terroirs en een toewijding aan duurzame landbouwpraktijken, zoals bekrachtigd door de certificering voor hoge milieukwaliteit die het domein sinds 2017 bezit.

De Pommard Villages van Voillot is een rijke, diepe wijn, die uitsluitend van pinot noir druiven wordt gemaakt. De druiven komen uit verschillende terroirs binnen Pommard, waaronder Cras, Poisots, Saussilles en Vaumuriens, bekend om hun ondiepe, steenachtige bodems van kalksteen.

Deze complexe samenstelling geeft de wijn zijn kenmerkende diepte en intensiteit.

In het glas biedt deze wijn een verleidelijke, uitgebalanceerde structuur met een harmonieuze vermenging van fruit en kruidige ondertonen, die zich verder ontwikkelen met leeftijd. Ideaal om te serveren bij stevige vleesgerechten zoals rosbief, lamsschouder of wild, is deze wijn een perfecte begeleider van een rijke culinaire ervaring.

  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaak: Diep, rijk, met tonen van rood fruit en een kruidige afdronk
  • Serveertemperatuur: 16-18°C

59.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Joseph Voillot – Pommard Villages” te beoordelen
Voillot,pommard,bourgogne,frankrijk,pinot noir

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.