Dominique Gruhier – Bourgogne Tonnerre

0 klantbeoordelingen

Dominique Gruhier – Bourgogne Tonnerre

Ontdek de pracht van Bourgogne door de ogen van een meester-wijnmaker, Dominique Gruhier, met zijn verbluffende Bourgogne Tonnerre 2021. Deze wijn, een ode aan de traditie en innovatie, belichaamt de ziel van de regio met zijn diepe wortels in de historische bodems van Épineuil en de omliggende dorpen. Gruhier, opgegroeid in Tonnerre en met een achtergrond die niet direct in de wijnbouw lag, heeft zijn ware roeping gevonden in de delicate kunst van wijn maken, geïnspireerd door zijn grootvader.

De Bourgogne Tonnerre kenmerkt zich door een uitzonderlijk evenwicht tussen levendige frisheid en aangename volheid. In het glas onthult de wijn zijn heldere, gouden gloed, die de belofte inluidt van een rijke smaakbeleving. In de mond wordt de complexiteit van deze chardonnay pas echt duidelijk. De perfecte balans tussen fruitige frisheid en romige textuur maakt elke slok tot een ontdekkingstocht. Noten van groene appel, peer en een hint van perzik vloeien naadloos samen met nuances van amandel en een zachte, houtachtige ondertoon, dankzij de zorgvuldige rijping in een mix van oudere eiken vaten en roestvrijstalen tanks. De afdronk is lang en memorabel, met een verfrissende mineraliteit die uitnodigt tot nog een glas.

De wijn schittert niet alleen op zichzelf, maar vormt ook een prachtige harmonie met diverse culinaire creaties. Deze wijn is een ideale begeleider van zeevruchten, zoals oesters of licht gegrilde garnalen, dankzij zijn frisse zuurgraad en fruitige karakter.

  • Druivensoorten: Chardonnay
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaak: Een perfecte balans tussen frisheid en zachtheid, met een boeket van fruitige en minerale aroma’s
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

24.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dominique Gruhier – Bourgogne Tonnerre” te beoordelen
Gruhier,Chablis,Tonnerre,Frankrijk

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.