Dominique Gruhier – Crémant de Bourgogne Rosé 

0 klantbeoordelingen

Dominique Gruhier – Crémant de Bourgogne Rosé

De Crémant de Bourgogne Rosé van Dominique Gruhier is een parel uit de Bourgogne die de essentie van vakmanschap en terroir belichaamt. Deze uitzonderlijke rosé crémant is een toonbeeld van finesse en complexiteit, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde pinot noir druiven van gemiddeld veertig jaar oude wijnstokken, die getuigen van de diepgewortelde verbondenheid met het land.

De wijngaard, uitgestrekt over een hectare, bevindt zich op een mix van noordwestelijke en zuidoostelijke percelen, waarbij de unieke Kimmeridgische klei-kalksteenbodems, verrijkt met fossielen van oesters, een buitengewone basis vormen voor de teelt van de pinot noir. Deze organisch gecertificeerde wijngaard, waar sinds 2015 volgens biologische principes wordt gewerkt, benadrukt het respect voor de natuur en de wens om de puurheid van het fruit te behouden.

Het productieproces is een samensmelting van traditie en innovatie. De fermentatie vindt plaats met wilde gisten in roestvrijstalen tanks, waarna de wijn rijpt in tanks om de finesse en elegantie te versterken. Het resultaat is een crémant met een verfijnde expressie en balans.

Met een rijping op gist gedurende 24 tot 36 maanden, onthult deze crémant een rijkdom aan aroma’s en smaken, gekenmerkt door zijn levendige mousse en elegante structuur. De Crémant de Bourgogne Rosé Extra Brut is een ode aan de Bourgondische traditie van mousserende wijnen, die zowel de kenner als de liefhebber van fijne bubbels zal bekoren.

  • Druivensoort: pinot noir
  • Streek: Bourgogne, Frankrijk
  • Smaak: Elegant, verfijnd met een levendige mousse
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

23.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dominique Gruhier – Crémant de Bourgogne Rosé ” te beoordelen
Gruhier,Frankrijk,Chablis,Crémant,Rosé

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.