Moussé – l’Or d’Eugène Rosé

0 klantbeoordelingen

Moussé – l’Or d’Eugène Rosé

De Moussé – L’Or d’Eugène Rosé is een bijzondere Champagne, die een unieke benadering van wijnmaken toont en het vakmanschap van de wijnmaker, Cédric Moussé, illustreert. Deze Champagne, voornamelijk gemaakt van de pinot meunier druif, benadrukt de individuele expressie en complexiteit die mogelijk is met deze vaak onderschatte variëteit. De wijnmakerij, gelegen in het hart van de Vallée de la Marne in Champagne, benadrukt duurzaamheid en respect voor de natuur in elk aspect van hun productie.

De wijn zelf is een blend van twee eeuwigdurende reserves (solera) gestart in 2003. Deze bijzondere methode draagt bij aan de diepte, rondheid en complexiteit van de Champagne, terwijl het ook zorgt voor een consistente kwaliteit over de jaren heen. Het eindresultaat is een Champagne die zowel verfijnd als diepgaand is, met een rijke expressie van rood fruit en een onderliggende complexiteit die blijft boeien.

De wijnstokken van Moussé gedijen op een unieke schist onderlaag bedekt met klei, een terroir dat de wijn een kenmerkende mineraliteit en structuur geeft. Deze bodemsamenstelling, uniek voor het gebied van Cuisles, draagt bij aan de expressieve en gelaagde smaakprofielen van de Champagnes van Moussé.

L’Or d’Eugène Rosé getuigt van de ambitie en de passie van de wijnmaker voor pinot meunier, een druivensoort die hij tot zijn uiterste potentieel weet te brengen. Deze Champagne is een ode aan de veelzijdigheid en de rijkdom die pinot meunier kan bieden, een ware ontdekking voor liefhebbers van unieke en karaktervolle Champagnes.

  • Druivensoorten: Pinot Meunier (80%), Pinot Noir (20%)
  • Streek: Champagne, Frankrijk
  • Smaak:  Rijk aan rood fruit, complex, met een subtiele mineraliteit
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

45.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Moussé – l’Or d’Eugène Rosé” te beoordelen
champagne,frankrijk,moussé,rosé

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.