Caillez-Lemaire – Reflets 

0 klantbeoordelingen

Caillez-Lemaire – Reflets

Ontdek de elegantie en het vakmanschap van Caillez-Lemaire Reflets, een uitzonderlijke expressie van vakmanschap en terroir. Deze voortreffelijke champagne is het resultaat van een zorgvuldige selectie van druiven uit de meest prestigieuze dorpen in de Champagne-streek: Damery, Cumières, Hautvillers, Fleury-la-Rivière, en Vauciennes. Deze cuvée, samengesteld uit de drie belangrijkste druivensoorten van de Champagne, met een overheersing van meunier, gevolgd door pinot noir en chardonnay, belichaamt de essentie van zijn geboortegrond.

De wijnbereiding onderscheidt zich door gedeeltelijke fermentatie in eikenhouten vaten en een rijping op latten gedurende 20 tot 30 maanden, wat bijdraagt aan zijn complexiteit en diepte.

Bij het proeven komen de aroma’s van citrusfruit, witte bloemen en brioche naar voren, die samensmelten tot een zachte, bruisende ervaring. De balans tussen de textuur en de natuurlijke frisheid roept de sensatie op van het bijten in een sappig stuk fruit, met een lange en licht zure afdronk.

Reflets is niet alleen een genot om op zichzelf te drinken, maar ook een veelzijdige begeleider van gerechten. Het paart wonderwel met zalm gravelax, coquilles, evenals met groenterisotto’s en wit vlees als hoofdgerecht, en biedt een culinaire ervaring die de zintuigen prikkelt.

Deze champagne is een ware afspiegeling van zijn erfgoed, een getuigenis van de toewijding en passie van de wijnmakers die de familietradities voortzetten sinds de oprichting van het domein in 1942 door Raymond Caillez en Andrée Lemaire. De overgang naar biologische wijnbouw, voltooid in tijd voor de oogst van 2020, onderstreept hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit.

  • Druivensoorten: Meunier, Pinot Noir, Chardonnay
  • Streek: Champagne, Frankrijk
  • Smaak: Fruitaroma’s met citrus, witte bloemen, en brooddeeg
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

43.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Caillez-Lemaire – Reflets ” te beoordelen
Champagne,Frankrijk,Reflets

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.