Françoise Bedel – L’âme de la Terre

0 klantbeoordelingen

Françoise Bedel – L’âme de la Terre

Champagne Françoise Bedel – L’âme de la Terre is een uitzonderlijke wijn die de essentie van terroir en vakmanschap samenbrengt. Geproduceerd in de Champagne-regio, is deze mousserende wijn een sublieme weerspiegeling van de biodynamische en organische wijnbouwprincipes die Françoise Bedel hanteert.

Deze wijn, gemaakt van 90% pinot meunier, 5% chardonnay en 5% pinot noir, ondergaat een natuurlijke fermentatie in zowel tanks als Franse eiken vaten. Vervolgens rijpt hij maar liefst tien jaar op de gisten (sur latte), wat bijdraagt aan zijn complexe karakter en verfijnde bubbels. Met een lage dosage van slechts 4,5 g/L behoudt de wijn zijn puurheid en authenticiteit.

Bij het inschenken toont L’âme de la Terre een schitterende gouden kleur met fijne, aanhoudende bubbels. De neus wordt getrakteerd op een rijke bouquet van rijp fruit, delicate bloemen en een subtiele minerale toets. In de mond is de wijn prachtig in balans met een uitgesproken frisheid, levendige zuren en een lange, elegante afdronk die herinneringen oproept aan citrus en geroosterde noten.

L’âme de la Terre is een wijn die uitstekend past bij feestelijke gelegenheden, maar ook perfect tot zijn recht komt in combinatie met verfijnde gerechten zoals oesters, schaal- en schelpdieren, en lichte visgerechten.

  • Druivensoorten: 90% Pinot Meunier, 5% Chardonnay, 5% Pinot Noir
  • Streek: Champagne, Frankrijk
  • Smaak: Rijk, fris, minerale tonen, citrus, geroosterde noten
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

80.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Françoise Bedel – L’âme de la Terre” te beoordelen
Champagne,Frankrijk,Bedel,L'âme de la Terre

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.