Domaine Landron – Muscadet la Louvetrie

0 klantbeoordelingen

Domaine Landron – Muscadet la Louvetrie

Domaine Landron’s La Louvetrie Muscadet Sèvre et Maine staat bekend om zijn levendige jeugdigheid en een vleugje rijpheid, die de wijn een prachtige balans van genereusheid, volheid en mineraliteit geeft. Gecultiveerd op een plateau van voornamelijk zandklei, rijk aan amfiboliet, en kwarts, weerspiegelt deze wijn de unieke terroirs van de Loire-vallei op een voortreffelijke manier.

La Louvetrie is een expressie van het vakmanschap van Jo Landron, die in 1999 begon met de conversie naar organische en biodynamische praktijken, en de wijngaard uiteindelijk certificeerde in beide vormen van wijnbouw. Deze toewijding aan natuurlijke landbouw draagt bij aan de uitdrukking van de puurheid en uitstekende mineraliteit van de wijn. De cuvée is volledig gemaakt van de Melon de Bourgogne-druif, bekend om zijn frisse, mineralige karakter, en wordt aanbevolen om te serveren bij traditionele schelpdiergerechten, evenals bij andere vissoorten zoals zalm en zeebaars, en zelfs bij sushi en sashimi.

De wijn, gerijpt op lie voor 14 maanden, is een bewijs van Landron’s benadering van wijnmaken, die lage opbrengsten en handmatige oogst omvat, evenals een nauwkeurige selectie van druiven om alleen het beste sap te verkrijgen. De fermentatie vindt plaats met wilde gisten en duurt twee tot drie weken, waarna de wijn gedurende zes tot twaalf maanden wordt gerijpt op fijne droesem, zonder malolactische fermentatie, om de frisheid, finesse en precisie van het fruit te behouden.

Druivensoort: 100% Melon de Bourgogne
Streek: Loire, Frankrijk
Smaak: Generous, evenwichtig, levendig, mineraal met fruitige noten en mooie rondheid
Serveertemperatuur: 8-10°C

17.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Landron – Muscadet la Louvetrie” te beoordelen
Loire,Muscadet,Frankrijk,Landron

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.