Nicolas Grosbois – Somentino 

0 klantbeoordelingen

Nicolas Grosbois – Somentino

Nicolas Grosbois presenteert met trots Somentino, een rode wijn die de rijke traditie van de Loire-vallei op unieke wijze belichaamt. Deze biodynamisch gecertificeerde wijn is een zorgvuldige assemblage van Cinsault en Vermentino druiven, die samen een verrassende en verfijnde smaakbeleving bieden. Het terroir, een combinatie van klei en kalksteen, draagt bij aan de complexiteit en diepte van deze wijn, terwijl de biodynamische werkwijze zorgt voor een levendige en pure expressie van de druiven.

Bij Domaine Hauts Baigneux, gelegen in de idyllische regio Touraine-Azay-le-Rideau, staan respect voor de natuur en duurzaamheid centraal. Nicolas Grosbois en Philippe Mesnier, de bezielers achter dit domein, hebben zich toegelegd op het creëren van wijnen die zowel het karakter van de streek als hun passie voor wijnbouw weerspiegelen. Hun expertise en toewijding komen tot uiting in Somentino, een wijn die zowel de kenner als de casual liefhebber weet te verrassen met zijn balans en authenticiteit.

Somentino nodigt uit tot ontdekking. De wijn kenmerkt zich door een fruitig boeket met subtiele florale noten, ondersteund door een frisse, maar complexe structuur. De lichte kruidigheid en elegante tannines maken deze wijn tot een veelzijdige partner aan tafel, ideaal bij een breed scala aan gerechten. De fermentatie met natuurlijke gisten en het minimale interventiebeleid tijdens het vinificatieproces benadrukken de natuurlijke kwaliteiten van de druiven en het unieke karakter van de wijn.

Druivensoorten: Cinsault, Vermentino
Streek: Loire, Frankrijk
Smaak: Fruitig met subtiele florale noten, lichte kruidigheid, frisse maar complexe structuur
Serveertemperatuur: 12-14°C

19.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nicolas Grosbois – Somentino ” te beoordelen
grosbois,loire,somentino,Frankrijk,biodynamisch

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.