Nicolas Grosbois – Gamuto 

0 klantbeoordelingen

Nicolas Grosbois – Gamuto

Ontdek de unieke verleiding van Gamuto, een meesterlijke creatie uit de kelders van Les Tètes et Domaine Hauts Baigneux, gepresenteerd door Nicolas Grosbois en Philippe Mesnier. Deze rode wijn, een harmonieuze blend van 75% Gamay en 25% Muscadelle, belichaamt de essentie van vakmanschap en toewijding. De biologische certificering van de druiven onderstreept de zorg en aandacht voor duurzame wijnbouw.

De Gamuto onthult een boeiend pallet van fruitige en kruidige noten, perfect in balans met een aangename frisheid die de zintuigen prikkelt. De wijnstokken, geworteld in een rijke bodem van klei en kalksteen, dragen bij aan de complexiteit en diepte van deze wijn. Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, vertellen de wijnstokken een verhaal van traditie en erfgoed.

Gefabriceerd met minimale interventie, ondergaat deze wijn een spontane fermentatie, waarna hij ongefilterd en ongeklaard blijft, waardoor de zuiverste expressie van de druif wordt gewaarborgd. De wijn is veganistisch vriendelijk, wat een uitzonderlijke zuiverheid en authenticiteit garandeert.

De Gamuto is een uitdrukking van vakmanschap en terroir, en een testament aan de rijke wijnbouwtraditie van de Loire-vallei. Deze wijn nodigt uit tot ontdekking, maar geef hem even de tijd om zich voor te stellen.

  • Druivensoorten: Gamay (75%), Muscadelle (25%)
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Fruitig en kruidig met een gebalanceerde frisheid
  • Serveertemperatuur: 12-14°C

19.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nicolas Grosbois – Gamuto ” te beoordelen
Grosbois,Loire,Gamuto,Gamay,Blend

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.