Nicolas Grosbois – Tète Rose

0 klantbeoordelingen

Nicolas Grosbois – Tète Rose

De “Tète Rose” van Domaine des Hauts Baigneux is een bijzondere rosé die het hart van de Loire-vallei naar uw glas brengt. Deze wijn, met zijn biodynamische teelt, benadrukt niet alleen de zuiverheid en authenticiteit van de gebruikte druiven, Grolleau en Gamay, maar viert ook de subtiliteit en complexiteit die rosé kan bieden. Met wijnstokken van gemiddeld 25 jaar oud, wordt elke druif met de hand geplukt, onderstrepend de toewijding aan kwaliteit en respect voor de natuur.

Bij het proeven onthult de “Tète Rose” een delicate balans tussen frisheid en diepgang. De smaak is een symfonie van aromatische vruchten zoals rijpe aardbeien, kersen, en een hint van citrus, verrijkt met subtiele florale ondertonen die typisch zijn voor de Grolleau-druif. Deze levendige fruitigheid wordt prachtig gecomplementeerd door een fijne mineraliteit, dankzij de kalkhoudende kleigronden waarop de druiven groeien. Het lage restsuikergehalte en de zorgvuldige vinificatie zorgen voor een droge afwerking, waardoor deze wijn zowel verfrissend als intrigerend is.

De veelzijdigheid van de “Tète Rose” maakt hem uitermate geschikt voor een breed scala aan culinaire combinaties. Ideaal bij lichte gerechten zoals salades met geitenkaas en noten, of als begeleiding van zeevruchten, denk aan een elegante garnalencocktail of een zomerse ceviche.

  • Druivensoorten: Grolleau (40%), Gamay (60%)
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaak: Droog, verfrissend, met tonen van aardbeien, kersen, en een hint van citrus en bloemen
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

15.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nicolas Grosbois – Tète Rose” te beoordelen
Frankrijk,Loire,Tète,Rosé,Grosbois

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.