Nicolas Grosbois – Touraine Azay le Rideau Les Chênes

0 klantbeoordelingen

Nicolas Grosbois – Touraine Azay le Rideau Les Chênes

Ontdek de elegante verfijning van Touraine Azay-le-Rideau Blanc Les Chênes, een pronkstuk van Domaine des Hauts Baigneux, zorgvuldig gecultiveerd door de visionaire wijnmakers Nicolas Grosbois en Philippe Mesnier. Deze wijn, een ware expressie van vakmanschap, symboliseert de heropleving van het historisch rijke maar ondergewaardeerde terroir van Azay-le-Rideau, gelegen in de betoverende Loirevallei.

In 2013 brachten Grosbois en Mesnier hun gezamenlijke passie voor wijn tot leven door 12 hectare wijngaarden te verwerven, met het doel de glorie van Azay-le-Rideau’s wijnen opnieuw te introduceren. De wijn, Les Chênes, is een meesterwerk dat de potentie van de lokale Chenin Blanc druif viert, bekend om zijn verfijnde frisheid en complexiteit. Dit witte juweel is gemaakt van druiven die met de hand geplukt zijn in de klei- en kalksteenrijke bodems van de regio, waarna ze met natuurlijke gisten zijn gefermenteerd en gerijpt in een mix van houten vaten en roestvrijstalen tanks. Het resultaat is een wijn die elegantie en diepte uitstraalt, met een lichte body, maar een diep karakter.

Les Chênes kenmerkt zich door een boeket van verse, sappige perziken, verrijkt met een vleugje honing, en de subtiele frisheid van gekneusde appels, afgemaakt met een lichte honingtoets. Deze wijn belichaamt de innovatieve geest van zijn makers en het unieke karakter van zijn geboortegrond.

Voor de liefhebber van fijne wijnen biedt deze Chenin Blanc een onvergetelijke ervaring, waarbij elke slok de toewijding en het respect voor de natuur weerspiegelt die Grosbois en Mesnier in hun ambacht leggen. Dit is niet zomaar een wijn, het is een viering van traditie, innovatie en de ongerepte schoonheid van de Loirevallei.

  • Druivensoort: Chenin Blanc
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Fris, met tonen van perzik en honing
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

19.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nicolas Grosbois – Touraine Azay le Rideau Les Chênes” te beoordelen
Frankrijk,Loire,Grosbois,Chenin

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.