Didier Pabiot – Pouilly Fumé Eurythmie

0 klantbeoordelingen

Didier Pabiot – Pouilly Fumé Eurythmie

Ontdek de verfijnde elegantie van de Pouilly Fumé Eurythmie, een meesterwerk uit het hart van de Loirevallei, zorgvuldig vervaardigd door Domaine Jonathan Didier Pabiot. Deze uitmuntende wijn vertegenwoordigt een harmonieuze symfonie van smaak, die zijn oorsprong vindt in de unieke combinatie van Kimmeridgische mergel en vuursteen terroirs. De Eurythmie is een toonbeeld van vakmanschap, waarbij elke slok de toewijding en passie van de wijnmaker weerspiegelt.

De creatie van de Eurythmie is een doordachte selectie van druiven afkomstig van twee bijzondere percelen, elk met zijn eigen karakteristieke bodemsamenstelling die bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de wijn. Deze wijn is het resultaat van een meticuleus rijpingsproces van 18 maanden in eikenhouten vaten, gevolgd door een afronding in roestvrijstalen vaten, waardoor een ongeëvenaarde smaakontwikkeling wordt gegarandeerd.

De Sauvignon Blanc druiven, zorgvuldig geselecteerd uit wijngaarden van 45 tot 60 jaar oud, onthullen een wijn van opmerkelijke complexiteit en verfijning. De wijn biedt een diepe, minerale frisheid en een subtiele, gelaagde aromatische intensiteit, die kenmerkend zijn voor de uitzonderlijke terroirs waarop ze geteeld worden. De Eurythmie is een ware uiting van de streek en de visie van de wijnmaker, waarbij de nadruk ligt op natuurlijk evenwicht en duurzame wijnbouwpraktijken.

De Pouilly Fumé Eurythmie is een ideale begeleider van verfijnde gerechten zoals zeevruchten, visgerechten, geitenkaas, en lichte salades. Zijn minerale complexiteit en subtiele frisheid verrijken de smaakervaring, en brengen een extra dimensie aan bij elk culinair avontuur.

  • Druivensoorten: Sauvignon Blanc
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaak: Mineraalrijk, met subtiele fruitige en bloemige tonen
  • Serveertemperatuur: 10-12°C

43.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Didier Pabiot – Pouilly Fumé Eurythmie” te beoordelen
Frankrijk,Loire,Pouilly,Sauvignon,Pabiot

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.