Vigneau-Chevreau – Vouvray Clos de Rougemont

0 klantbeoordelingen

Vigneau-Chevreau – Vouvray Clos de Rougemont

De Vigneau-Chevreau Vouvray Clos de Rougemont vertegenwoordigt een ware belichaming van vakmanschap en traditie, gelegen in het hart van de Loire-vallei. Deze wijn, afkomstig van een wijngaard met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, benadrukt de passie en toewijding van de Vigneau familie aan de kunst van wijn maken. Met een erfgoed dat zich uitstrekt over meer dan een eeuw, is deze wijngaard in 1875 in de familie gekomen en heeft sindsdien een evolutie ondergaan die biodynamische landbouwprincipes omarmt, waardoor het niet alleen een product is van organische teelt, maar ook van een diepe verbinding met het land.

Deze middelzware witte wijn, gekenmerkt door zijn levendige, gouden tint, is een testament van de Chenin Blanc-druif. Het biedt een complexe neus met hints van gebakken appel, amandel, kweepeer en gedroogde honing, aangevuld door een rijke en toch verfrissende droge smaak. Deze wijn straalt een perfecte balans uit tussen ronde en rijke texturen, met een lange, mineraalachtige afdronk die een onmiskenbare indruk achterlaat.

Zijn veelzijdigheid maakt het een uitstekende begeleider van een breed scala aan gerechten, van gevogelte, vis en schelpdieren tot diverse wereldkeukens. Het vermogen om complexe smaken aan te vullen, van licht gekruide Indiase gerechten tot sushi, gegrilde forel, en zelfs sterke kazen, maakt het een uitzonderlijke keuze voor elke gelegenheid. Het biedt ook een prachtig aperitief, een uitnodiging om de avond te beginnen met een toon van elegantie en verfijning.

De Vigneau-Chevreau Vouvray Clos de Rougemont is niet alleen een uitdrukking van een historisch landschap en biodynamische teelt; het is een viering van een familie die gewijd is aan het creëren van wijnen die het hart verheugen. Dit is een wijn die spreekt van een plaats, een traditie, en de onmiskenbare kwaliteit die voortkomt uit zorgvuldige aandacht voor detail, van wijngaard tot glas.

  • Druivensoort: Chenin Blanc
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaak: Middelzwaar, gebakken appel, amandel, kweepeer, gedroogde honing, mineraalachtige afdronk
  • Serveertemperatuur: 7°C

22.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vigneau-Chevreau – Vouvray Clos de Rougemont” te beoordelen
Frankrijk,Loire,Vouvray,Chenin

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.