Domaine Huet – Vouvray Demi Sec Le Haut Lieu

0 klantbeoordelingen

Domaine Huet – Vouvray Demi Sec Le Haut Lieu

De Domaine Huet Vouvray Demi Sec Le Haut Lieu, een voortreffelijke wijn uit het hart van de Loirevallei, staat bekend om zijn verfijnde balans tussen subtiele zoetheid en verfrissende zuurheid. Deze witte wijn, geproduceerd door het gerespecteerde wijnhuis Domaine Huet, is een toonbeeld van vakmanschap en traditie, perfect voor de ware wijnliefhebber die zoekt naar een diepgaande smaakervaring.

Diep geworteld in de kalkrijke bodems van Vouvray, weerspiegelt deze demi-sec wijn een prachtig evenwicht in de mond, waar natuurlijke suikers en verkwikkende zuren harmonieus samengaan. Het is een luchtige en complexe wijn, die jong al zeer gewaardeerd kan worden maar ook prachtig rijpt voor de geduldige wijnliefhebber. De aroma’s van peer en ananas vormen een samenspel met fijne, bloemige karaktereigenschappen, wat de wijn een verfijnde elegantie geeft. Met een intensiteit en een gestructureerde kern die de natuurlijk lage opbrengsten weerspiegelt, biedt de wijn een frisse onderliggende urgentie die zorgt voor een lichtzoete indruk.

Het wijnhuis Domaine Huet, opgericht in 1928, heeft sindsdien een standaard gezet voor uitstekende, leeftijd waardige Chenin Blanc wijnen. Met een focus op biodynamische praktijken en een diep respect voor het terroir, blijft Domaine Huet consequent wijnen van uitzonderlijke kwaliteit produceren, van sprankelend tot droog, semi-droog en adembenemende dessertstijlen.

  • Druivensoorten: Chenin Blanc
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaak: Verfijnd evenwicht tussen subtiele zoetheid en frisse zuren, met tonen van peer, ananas en fijne bloemen.
  • Serveertemperatuur: Ideaal geserveerd op een temperatuur die het karakter en de complexiteit van de wijn het beste tot zijn recht laat komen.

34.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Huet – Vouvray Demi Sec Le Haut Lieu” te beoordelen
Frankrijk,Huet,Vouvray,Chenin

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.