Domaine Huet – Vouvray Sec Le Mont

0 klantbeoordelingen

Domaine Huet – Vouvray Sec Le Mont

Domaine Huet’s Vouvray Sec Le Mont behoort tot de meest begeerde witte wijnen uit de Loirevallei, Frankrijk. Deze wijn, een puur product van de Chenin Blanc-druif, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en het vermogen om prachtig te rijpen. De wijngaard Le Mont, waarvan de druiven afkomstig zijn, is bijzonder vanwege zijn stenige bodem, die bijdraagt aan de minerale en complexe aard van de wijn. Biodynamische landbouwpraktijken versterken deze natuurlijke eigenschappen, waardoor een wijn ontstaat die zowel nu als in de toekomst betovert.

De Domaine Huet Vouvray Sec Le Mont is een meesterlijke expressie van terroir, verfijning en elegantie. De geur is intens geparfumeerd, waarbij citrus en florale tonen zich vermengen met mandarijn, grapefruit, perzik, acacia en jasmijn. Het smaakpalet wordt verrijkt met exotische smaken zoals gember, komijn en anijs, ondersteund door een stevige mineraliteit en ziltigheid die de steenachtige bodem reflecteren. De afdronk biedt een samenspel van honing en citruszeste, wat de wijn een aanhoudende allure geeft.

De Vouvray Sec Le Mont is nu al onweerstaanbaar, maar bezit het potentieel om zich verder te ontwikkelen, mocht u de verleiding kunnen weerstaan om deze op korte termijn te drinken. De wijn belooft tot ver in de toekomst te blijven boeien, met een drinkvenster dat zich uitstrekt tot 2035 en verder.

Ideaal te combineren met schelpdieren, vis en wit vlees, biedt deze wijn een unieke ervaring die het kenmerk is van de toonaangevende producent in de Vouvray-regio.

  • Druivensoort: Chenin Blanc
  • Streek: Loire, Frankrijk
  • Smaak: Intens geparfumeerd, citrus, florale tonen, minerale complexiteit
  • Serveertemperatuur: 10°C

41.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Huet – Vouvray Sec Le Mont” te beoordelen
Frankrijk,Loire,Vouvray,Huet,Chenin

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.