Domaine la Garrelièrre – Le P’tit Ch’nin

0 klantbeoordelingen

Domaine la Garrelièrre – Le P’tit Ch’nin

Ontdek de sublieme expressie van Chenin Blanc met Domaine la Garrelière’s Le P’tit Ch’nin, een uitblinker uit de Loire Vallei, Frankrijk. Dit meesterwerk is het resultaat van een zorgvuldige selectie van druiven van jongere wijnstokken, variërend in leeftijd van 5 tot 10 jaar, waardoor een frisse en dynamische interpretatie van de Chenin Blanc druif ontstaat. De biodynamische wijze waarop deze wijngaarden sinds 1993 worden beheerd, speelt een cruciale rol in de gezonde ontwikkeling van zowel de wijnstokken als de natuurlijke gisten, die essentieel zijn voor de unieke terroir-expressie in elke fles.

Le P’tit Ch’nin wordt gekenmerkt door zijn levendige, energieke karakter en staat klaar om nu gedronken te worden. De natuurlijke fermentatie, zonder toevoeging van sulfieten en met een minimale hoeveelheid bij de botteling, zorgt voor een authentieke smaakbeleving. De wijn wordt gedurende 6 maanden in stalen tanks gerijpt, gevolgd door een rijping in 500-liter oude houten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit zonder de zuiverheid van het fruit te overschaduwen.

Met tonen van witte vruchten, citrus en een zilte afdronk, belichaamt deze wijn de essentie van de Chenin Blanc, aangevuld door een frisse aciditeit die uw smaakpapillen zal verrukken. Het is een veelzijdige wijn die een breed scala aan gerechten complimenteert, van lichte voorgerechten tot rijke hoofdgerechten, en vertegenwoordigt de innovatieve geest van Domaine la Garrelière.

  • Druivensoort: 100% Chenin Blanc
  • Streek: Loire Vallei, Frankrijk
  • Smaak: Fris, levendig met noten van witte vruchten, citrus en een zilte afdronk
  • Serveertemperatuur: 8- 10°C

19.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine la Garrelièrre – Le P’tit Ch’nin” te beoordelen
Frankrijk,Loire,Chenin,Garrelièrre

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.