Domaine la Garrelièrre – Le Chenin de la Colline

0 klantbeoordelingen

Domaine la Garrelièrre – Le Chenin de la Colline

Ontdek de betovering van “Le Chenin de la Colline” van Domaine de la Garrelière, een uitzonderlijke wijn die de essentie van de Loire-vallei belichaamt. Deze 100% Chenin Blanc weerspiegelt de passie en toewijding van het wijnhuis Domaine de la Garrelière. Gelegen in het zuidwesten van Touraine biedt Domaine de la Garrelière een unieke combinatie van traditie en innovatie.

De “Le Chenin de la Colline” is niet alleen een toonbeeld van de kwaliteit die Chenin Blanc in de Loire-vallei kan bereiken, maar ook een getuigenis van de biodynamische filosofie van het wijnhuis. De druiven voor deze wijn groeien op klei- en vuursteenbodems, wat de wijn zijn kenmerkende elegantie en diepte geeft. Dit terroir, samen met de zuidwestelijke ligging van de wijngaarden, zorgt voor een optimale rijping van de Chenin Blanc druiven.

De wijnproductie bij Domaine de la Garrelière richt zich op minimalisme en respect voor de natuur. De wijn ondergaat een langzame, directe persing, gevolgd door fermentatie in betonnen tanks. Een deel van de wijn rijpt vervolgens in houten vaten van 500 liter, wat bijdraagt aan de complexiteit zonder de zuiverheid en de expressie van het fruit te overschaduwen. Dit proces zorgt voor een wijn met een prachtige balans, levendigheid en diepte, die zowel puur als bij een maaltijd kan worden genoten.

“Le Chenin de la Colline” is het perfecte voorbeeld van hoe Domaine de la Garrelière innovatieve technieken combineert met een diep respect voor de natuur. De wijn schittert met noten van citrus en een subtiele mineraliteit, wat kenmerkend is voor de Chenin Blanc uit deze streek. Het is een wijn die elegantie, complexiteit en een diep respect voor de natuur in elke slok weerspiegelt.

  • Druivensoorten: Chenin Blanc
  • Streek: Loire-vallei, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Levendig, mineraal, met noten van citrus
  • Serveertemperatuur: 8-10°C

 

17.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine la Garrelièrre – Le Chenin de la Colline” te beoordelen
Frankrijk,Loire,Chenin

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.