Domaine de la Cotelleraie – Saint Nicolas de Bourgeuil

0 klantbeoordelingen

Domaine de la Cotelleraie – Saint Nicolas de Bourgeuil

Domaine de la Cotelleraie, een prestigieus wijnhuis gelegen in het hart van de Saint-Nicolas-de-Bourgueil, staat bekend om passie voor het benadrukken van de unieke kenmerken van de terroirs en het karakter van de Cabernet Franc-druif. Onder de bezielende leiding van Gérald Vallée, voortkomend uit een gerenommeerde wijnmakersfamilie, zet dit domein zich in voor het creëren van wijnen die de essentie van hun oorsprong weerspiegelen. De Saint Nicolas de Bourgeuil wordt samengesteld uit verschillende wijngaarden van het eigendom en is de meest verspreide en reputatiebepalende wijn van het huis.

De expressie van de grindbodem komt volledig tot zijn recht met nuances van rood fruit, bloemige aroma’s, zachte tannines en een aanhoudende afdronk. Dit maakt de wijn voor vele aantrekkelijk en rijk aan smaken. De oogst gebeurt handmatig waarbij de druiven stuk voor stuk bij optimale rijpheid worden gesorteerd. De vinificatie verloopt op traditionele wijze in houten vaten. Hierna rijpt de wijn in houten foeders gedurende de winter. Een lichte filtering vindt plaats voor het bottelen.  Deze methodes resulteren in een wijn die trouw blijft aan zijn Loire-roots, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Domaine de la Cotelleraie Cabernet Franc, met zijn gebalanceerde tannines, minerale zuurgraad en expressieve aroma’s, is een veelzijdige wijn die bij diverse gerechten past. Klassiek gezien heerlijk bij bijvoorbeeld lamsvlees of een goed stuk ribeye. Maar laat zich ook goed combineren met een mooi stuk Comté.

  • Druivensoorten: Cabernet Franc
  • Streek: Loire-vallei, Frankrijk
  • Smaakprofiel: Gebalanceerde tannines, minerale zuurgraad, expressieve neus
  • Serveertemperatuur: Info niet gespecificeerd; typisch voor rode wijnen uit deze regio wordt aanbevolen om ze te serveren op kamertemperatuur of licht gekoeld, afhankelijk van de voorkeur

15.50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine de la Cotelleraie – Saint Nicolas de Bourgeuil” te beoordelen
Frankrijk,Loire,Cabernet Franc,Cotelleraie

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.