Clement Baraut – Savennieres Le Pitrouillet

0 klantbeoordelingen

Clement Baraut – Savennieres Le Pitrouillet

Clément Baraut’s Savennières Le Pitrouillet is een toonbeeld van ambachtelijke wijnbouw en verfijning, perfect voor de liefhebber van complexe en gelaagde witte wijnen. Afkomstig uit de Loire-vallei, Frankrijk, markeert deze wijn de samensmelting van traditie en innovatie in de wijncultuur. Clément Baraut, een pionier in de biodynamische wijnbouw, heeft met Le Pitrouillet een uitdrukking van de Chenin Blanc-druif gecreëerd die zowel diepgang als verfijning belichaamt.

De Savennières Le Pitrouillet onderscheidt zich door zijn unieke terroir, een samenspel van schist en zandsteen die de wijn zijn kenmerkende mineraliteit en complexiteit geeft. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst van oude wijnstokken, die door Clément Baraut met de grootste zorg en aandacht voor het milieu worden geteeld. Zijn filosofie dat planten levende wezens zijn die empathie verdienen, weerspiegelt zich in de wijn, die een diepe verbinding met zijn oorsprong toont.

Het vinificatieproces is net zo zorgvuldig, met een langzame pneumatische persing en een trage natuurlijke fermentatie, waarna de wijn rijpt in oude eiken vaten. Dit resulteert in een wijn die niet alleen de ziel van zijn terroir uitdrukt maar ook een opmerkelijke textuur en diepte heeft, zonder toegevoegde sulfieten of andere additieven, en gebotteld wordt zonder filtratie.

Savennières Le Pitrouillet is een wijn die getuigt van de potentie van de Chenin Blanc-druif, met een spectrum aan smaken van rijpe, romige steenvruchten tot een pure minerale aandrijving. Het is een wijn die tijd nodig heeft om zich te ontplooien, maar eens in het glas biedt het een uitzonderlijke ervaring van finesse en complexiteit.

  • Druivensoorten: 100% Chenin Blanc
  • Streek: Loire Vallei, Frankrijk
  • Smaak: Een complex samenspel van fruitige en minerale tonen, met hints van citrus.
  • Serveertemperatuur: Ideaal tussen de 10-12°C.

26.00

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Clement Baraut – Savennieres Le Pitrouillet” te beoordelen
Loire,Chenin Blanc,Clement Baraut,Savennières

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.